Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Kaká leigazolása még mindig elképzelhető"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Real Madrid elnöke még mindig reménykedik, hogy sikerül teljesítenie múlt havi megválasztása előtt tett ígéretét, és képes lesz a spanyol sztárcsapathoz csábítani az AC Milan brazil szupersztárját, Kakát. Nem lesz egyszerű, mert az olasz csapat csak akkor adja legnagyobb csillagát, ha a helyére le tudja igazolni Ronaldinhót. A világ legjobb játékosa viszont a Real Madrid legnagyobb riválisa, a Barcelona játékosa és jól érzi magát jelenlegi helyén.

Augusztus másodikán volt egy hónapja, hogy a Real Madrid elnökévé választották Ramón Calderónt. A sportvezető többek között annak köszönhette sikerét, hogy megígérte: a klubhoz viszi az AC Milan szupersztárját, Kakát.

Bár a Real Madrid a közelmúltban három nagyszerű futballistát (Cannavarót, Emersont és van Nistelrooyt) is igazolt, nem vitás, hogy Kaká érkezése lenne a legnagyobb dobás.

Ronaldinho belép a képbe

Nehezíti azonban a helyzetet, hogy ennek több feltétele is van. A Milan például csak akkor engedi el a brazilt, ha le tudja igazolni helyére válogatottbeli csapattársát, a világ legjobbjának választott Ronaldinhót. Apró probléma, hogy utóbbi a Real Madrid ősi ellenségének számító Barcelona játékosa, mi több, jól érzi magát a katalánoknál.

Ramón Calderón azonban bizakodó: "Igaz, hogy amikor jelöltként bemutatkoztam, ez volt a célom és mind Capello, mind a sportigazgató Mijatovic azt mondták, hogy Kaká nagyon jól jönne. Mijatovic azt is hozzátette: bízik abban, hogy hozzánk igazol és én továbbra is remélem, hogy így lesz. Más kérdés, hogy végül megvalósul-e az üzlet, de én hiszem, hogy lehetséges".

"Barcelona a tökéletes hely"

A történet egyik kulcsszereplője természetesen Ronaldinho, aki viszont saját bevallása szerint jól érzi magát Barcelonában: "Jelenleg semmi másra nem gondolok, csak a Barcelonára. Számomra minden ugyanúgy megy tovább mint eddig, a Barca pedig a tökéletes hely a számomra. Persze mindig jó érzés tudni, hogy egy nagy csapat szeretne leigazolni és elismeri a munkámat".

Jelenleg tehát teljesen bizonytalan, hogy mi lesz a nyári átigazolási szezon - és egyben az elmúlt évek - legnagyobb üzletének sorsa, de egy dolog biztosnak tűnik: így vagy úgy, de napokon belül pont kerül az ügy végére.