eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Látogassa meg a Fradi új ellenfeleit! - képgaléria!

Új csapatokkal és városokkal kell megismerkedniük a ferencvárosi szurkolóknak a jövőben, miután az MLSZ egyelőre nem teljesen ismert körülmények között az NB II-be száműzte az FTC-t. Néhány helyen annyian sem laknak, mint ahányan egy gyengébb Fradi-meccsre kimennek az Üllői útra.

Az első ligából kizárt FTC szombaton odahaza a Jászapáti csapata ellen kezd az NB II Keleti csoportjában.

A mérkőzés sporttörténeti jelentőségű, mivel a Fradi eddig - egyedüli csapatként - valamennyi idényben az NB I-ben játszott.

A Fradi a szezonban a következő csapatokkal játszik majd: Budafok, Bőcs, KBSC, Baktalórántháza, Jászberény, Makó, Tuzsér, Kecskemét, Nyíregyháza, Orosháza, Békéscsaba, Szolnok, Jászapáti, Karcag és Vecsés.

Érdekesség, hogy Baktalórántházának például mindössze 3.800 lakosa van, Tuzsérban 3.372-en, Bőcsön 2.756-an laknak.

A budafoki pálya 10 ezer ember befogadására képes, Békéscsabán 13 ezren szurkolhatnak. Könnyen elképzelhető, hogy a Fradi - nagy valószínűséggel egyszeri - vendégjátéka jóval több embert vonz majd.

Igaz, nem mindenki gondolkodik így. A makói csapat honlapjának fórumában a következő hozzászólás olvasható: " Nem tetszik ez nekem, tutti nem lesz első a Fradi, és akkor is majd hisztiznek a szurkolók. Ezek itt fognak maradni egy pár évet, meglátjátok!"

A másik fórumozó óvatosan optimista: "Ha nem verik szét a várost, akkor király!"


A szolnoki kispad (fotó: www.szolnokimavfc.hu) (képgaléria)

Az FTC azért kénytelen új pályákkal megismerkedni, mert az MLSZ ismeretlen felállású fellebbviteli bizottsága, ismeretlen körülmények között, hosszú vajúdás után után úgy döntött: az FTC nem teljesítette az NB I-es licenchez szükséges feltételeket.

Ma lemondott posztjáról Ináncsy Miklós, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, de az elnökség nem fogadta el döntését.

Petró László, az egyesület ügyvédje bejelentette, hogy még a csütörtöki napon eljuttatnak egy levelet a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ), ebben kérik, hogy halasszák el a bajnokság első három fordulóját.

A klub ugyanis megteszi az általa szükségesnek vélt lépéseket, és az ügyészséghez, polgári bírósághoz, illetve az európai szövetséghez (UEFA) fordul jogorvoslatért.

 

A játékosok nevében Lipcsei Péter csapatkapitány szerdán összefogást kért a drukkerektől.

A klubvezetők felelősségét is hangsúlyozó futballista azt mondta, hogy meg kell nyerniük a másodosztályú bajnokságot, és a Magyar Kupában is meg kell mutatniuk, hogy a Ferencvárosnak helye van a legjobbak között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×