eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Roland Garros versenyigazgatója vette át a Juventus irányítását

A francia Jean-Claude Blanc-t nevezték ki a Juventus labdarúgóklub ügyvezető igazgatójává.

A sportvezető - aki a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros versenyigazgatója - a május elején kirobbant bundabotrány után lemondott Luciano Moggi helyére "beugró" Carlo Sant'Albano helyét veszi át.

A klub új elnöke Giovanni Cobolli Gigli lesz, aki korábban a Rinascente ügyvezető igazgatója volt.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Luciano Moggit, a Juventus leköszönt igazgatóját azzal vádoljak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány miatt távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett a Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.

A per csütörtökön kezdődött meg a római Olimpiai Stadionban, és első szakasza július 8. és 10. között ér véget. Az érintett csapatokat könnyen visszaminősíthetik a másodosztályba, és az sem kizárt, hogy a Juventusnak a harmadik ligában kell folytatnia, ráadásul elveszik a torinóiaktól a legutóbbi két bajnoki címet.

Mindezek hatására a torinói klub részvényeinek értéke újabb 2,77 százalékkal csökkent a milánói tőzsdén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×