Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Roland Garros versenyigazgatója vette át a Juventus irányítását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A francia Jean-Claude Blanc-t nevezték ki a Juventus labdarúgóklub ügyvezető igazgatójává.

A sportvezető - aki a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros versenyigazgatója - a május elején kirobbant bundabotrány után lemondott Luciano Moggi helyére "beugró" Carlo Sant'Albano helyét veszi át.

A klub új elnöke Giovanni Cobolli Gigli lesz, aki korábban a Rinascente ügyvezető igazgatója volt.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Luciano Moggit, a Juventus leköszönt igazgatóját azzal vádoljak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány miatt távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett a Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.

A per csütörtökön kezdődött meg a római Olimpiai Stadionban, és első szakasza július 8. és 10. között ér véget. Az érintett csapatokat könnyen visszaminősíthetik a másodosztályba, és az sem kizárt, hogy a Juventusnak a harmadik ligában kell folytatnia, ráadásul elveszik a torinóiaktól a legutóbbi két bajnoki címet.

Mindezek hatására a torinói klub részvényeinek értéke újabb 2,77 százalékkal csökkent a milánói tőzsdén.