eur:
389.03
usd:
362.28
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

A németek győzelemre készülnek

A németek 84 százaléka győzelmet vár pénteken csapatától Argentína ellen a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, 53 százalékuk tippel arra, hogy Németország világbajnok lesz. A Svédország elleni, 2-0-ás győzelemmel végződött meccs előtt még csak 38 százalékuk számított a végső sikerre - derül ki egy reprezentatív felméréséből.

Egy esetleges pénteki győzelemmel a német csapat egy csaknem hat éve tartó negatív sorozatot is megszakítana: 2000. október 7-e óta Németország 16 mérkőzést játszott úgynevezett nagy csapat ellen, s egyet sem nyert meg. Utolsó győzelmüket "nagy csapat" ellen Anglia ellen aratták világbajnoki selejtezőn Dietmar Hamann szabadrúgásgóljával.
/>
/>Az elmúlt másfél évben kétszer is beletört a foguk az argentinokba, hazai pályán mindkét alkalommal csak 2-2-es döntetlenre futotta erejükből.
/>
/>Amennyiben a német válogatott győzne a berlini Olimpiai Stadionban sorra kerülő mérkőzésen, egymás után öt győzelmet elérve rekordot állítana fel. Egy világbajnokságon belül még sohasem nyertek a németek sorozatban ötször.
/>
/>Utoljára Argentínával világbajnokságon az 1990-es római döntőben mérték össze erejüket, s egy meglehetősen unalmas mérkőzésen tizenegyesgóllal nyertek. Az egyik német bulvárlap úgy idézte az argentin együttes minden mérkőzését végigtomboló Diego Maradona futballbálványt, hogy "bosszút állunk 1990-ért".
/>
/>Jürgen Klinsmann német szövetségi kapitány, az 1990-es világbajnoki csapat tagja azonban nem foglalkozik a vereség gondolatával. "Jól felkészültünk, a fejekben is minden a lehető legjobban elő van készítve. Az elmúlt két évben még sohasem voltunk olyan erősek, mint most. Nem foglalkozunk a kiesés gondolatával."
/>
/>A német sajtó a "gigászok csatájáról" ír a berlini mérkőzéssel kapcsolatban, amelyre az argentin válogatott a német fővárostól 450 kilométerre, Herzogenaurachban készült fel.
/>
/>

Az argentin szaksajtó egy része kicsit tart a németektől, s nem tekintené szégyennek, ha együttesük Németországgal szemben kiesne. "Ez a legutóbbi világbajnokságok legtámadóbb szellemű német együttese, már-már dél-amerikai módon játszik - közölte az Olé című lap szakírója, Luis Calvano. - A múltban a német csapat úgy játszott, mint egy tank: kontrákkal, szabadrúgásokkal és hosszú labdákkal próbálkozott. Most nem így van" - vélte a Buenos Aires-i Clarin munkatársa, Julio Chiapetta.
/>
/>Maguk a játékosok azonban, akárcsak a németek, magabiztosak: "Azért vagyunk itt, hogy országunkat megajándékozzuk a bajnoki címmel" - szögezte le az argentin támadósor oszlopa, Carlos Tevez.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×