Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A németek győzelemre készülnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A németek 84 százaléka győzelmet vár pénteken csapatától Argentína ellen a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, 53 százalékuk tippel arra, hogy Németország világbajnok lesz. A Svédország elleni, 2-0-ás győzelemmel végződött meccs előtt még csak 38 százalékuk számított a végső sikerre - derül ki egy reprezentatív felméréséből.

Egy esetleges pénteki győzelemmel a német csapat egy csaknem hat éve tartó negatív sorozatot is megszakítana: 2000. október 7-e óta Németország 16 mérkőzést játszott úgynevezett nagy csapat ellen, s egyet sem nyert meg. Utolsó győzelmüket "nagy csapat" ellen Anglia ellen aratták világbajnoki selejtezőn Dietmar Hamann szabadrúgásgóljával.
/>
/>Az elmúlt másfél évben kétszer is beletört a foguk az argentinokba, hazai pályán mindkét alkalommal csak 2-2-es döntetlenre futotta erejükből.
/>
/>Amennyiben a német válogatott győzne a berlini Olimpiai Stadionban sorra kerülő mérkőzésen, egymás után öt győzelmet elérve rekordot állítana fel. Egy világbajnokságon belül még sohasem nyertek a németek sorozatban ötször.
/>
/>Utoljára Argentínával világbajnokságon az 1990-es római döntőben mérték össze erejüket, s egy meglehetősen unalmas mérkőzésen tizenegyesgóllal nyertek. Az egyik német bulvárlap úgy idézte az argentin együttes minden mérkőzését végigtomboló Diego Maradona futballbálványt, hogy "bosszút állunk 1990-ért".
/>
/>Jürgen Klinsmann német szövetségi kapitány, az 1990-es világbajnoki csapat tagja azonban nem foglalkozik a vereség gondolatával. "Jól felkészültünk, a fejekben is minden a lehető legjobban elő van készítve. Az elmúlt két évben még sohasem voltunk olyan erősek, mint most. Nem foglalkozunk a kiesés gondolatával."
/>
/>A német sajtó a "gigászok csatájáról" ír a berlini mérkőzéssel kapcsolatban, amelyre az argentin válogatott a német fővárostól 450 kilométerre, Herzogenaurachban készült fel.
/>
/>

Az argentin szaksajtó egy része kicsit tart a németektől, s nem tekintené szégyennek, ha együttesük Németországgal szemben kiesne. "Ez a legutóbbi világbajnokságok legtámadóbb szellemű német együttese, már-már dél-amerikai módon játszik - közölte az Olé című lap szakírója, Luis Calvano. - A múltban a német csapat úgy játszott, mint egy tank: kontrákkal, szabadrúgásokkal és hosszú labdákkal próbálkozott. Most nem így van" - vélte a Buenos Aires-i Clarin munkatársa, Julio Chiapetta.
/>
/>Maguk a játékosok azonban, akárcsak a németek, magabiztosak: "Azért vagyunk itt, hogy országunkat megajándékozzuk a bajnoki címmel" - szögezte le az argentin támadósor oszlopa, Carlos Tevez.