eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hazamennek az Elefántok

Hollandia hatalmas csatában, ha nem is megérdemelten, de legyőzte 2-1-re Elefántcsontpartot a németországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában.

A hollandok az első pillanattól saját, rövidpasszos játékukat próbálták játszani, Elefántcsontpart inkább a kontrákra épített.

Miután a kolumbiai játékvezető elmulasztott egy 11-est megítélni az afrikai együttes javára, Van Persie büntetett: egy 18 méteres szabadrúgást kissé jobbról bal belsővel végzett el - tökéletesen.

A hollandoknak 4 percet kellett várni az újabb gólra: ezt a sokszor leírt, kissé "öreguras" Van Nistelrooy szerezte.

Az oranje helyzetkihasználása parádés volt: két lövés, két gól fél óra alatt.

Bár a közönség újabb holland gólokra számított, felélénkültek a hajrára: Bakary Koné 16 méterről a vébé egyik legszebb gólját vágta a jobb felső sarokba.

Második félidő

A második játékrész elején mindkét csapat próbálkozott támadásokkal, de komoly helyzetet egyik sem tudott kialakítani. Az első komolyabb helyzetre negyedórát kellett várni.

A kolumbiai játékvezető továbbra sem adott büntetőt, a hollandok védekezését minden alkalommal a szabályoknak megfelelőnek minősítette.

A félidő legnagyobb helyzetét Didier Drogba hagyta ki: egy szöglet után már Van der Sart is legyőzte, ám fejese után a gólvonalon még ott állt van Persie, és mellel hárított.

Hollandia továbbjutott

Az oranje ezzel a sikerrel Argentínával együtt bejutott a nyolcaddöntőbe, az Elefántoknak viszont már csak egy meccse van hátra a világbajnokságon.


Drogba már befejezte

A semleges szurkolók bánatára a szerbek elleni meccsen hiányozni fog Drogba a csapatból, mert megkapta második sárgalapját is.

Az előzetesen legnehezebbnek tartott, úgynevezett halálcsoportban tehát minden egyszerűen alakult, a harmadik forduló eredményeitől függetlenül mindkét alakulat már nyolcaddöntős.

Az afrikai csapatok továbbra is nyeretlenek a vébén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×