Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Extázisban fordított a Győr

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Győr hazai pályán 33-28-ra nyert a címvédő norvég Larvik ellen a női kézilabda KEK-ben, az elődöntő első meccsén. A második félidő elején a Larvik hat góllal is vezetett.

Görbicz Anita előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt, ám ezután sorozatban öt gólt lőttek a bátran támadó és remekül védekező norvégok. Már a hetedik percben időkérésre kényszerült Róth Kálmán vezetőedző, aki keményebb, zártabb védekezést kért játékosaitól.

A skandinávokat nem zavarta meg, hogy hadrendet váltott a rivális, a különbség állandósult, és még norvég emberhátrányban sem tudott közelebb férkőzni az ETO, a dán olimpiai bajnok Rantala ugyanis szenzációsan védett.

Demoralizáló volt, amikor a Larvik a 20. percben kettős emberhátrányban is eredményesnek bizonyult, közvetlenül ez előtt pedig a Győr a harmadik hétméteresét hagyta ki.

Bármit próbált kitalálni a hazai gárda, a vendégek könnyedén újítottak. Még Görbicz Anitát is semlegesítették, így akcióból nem tudott betalálni a magyarok ásza, akit olykor Temes Bernadett helyettesített a góllövésben. A szünet előtt már egy kicsit könnyelműsködtek a norvégok, így apadt az előnyük (13-16).

A második félidő is rontott hazai hetessel kezdődött, a larvikiak megint simán visszaállították az ötgólos különbséget. Görbicz lassan magához tért, így 18-20-ra módosulhatott az állás, majd tovább tartott a lendület, és a 42. percben összejött az egyenlítés (22-22), illetve nem sokkal később a fordítás (24-23) is.

Az utolsó negyedórában is inkább a Győr uralta a pályát, szép lassan növelte előnyét (28-25). A korábban magabiztos, ám ekkorra kicsit megszeppent Larvik vezetőedzője időt kért, de a norvégok nem tudták tartani a sziporkázó Lazert. Az ETO a záró négy percben nem kapott gólt, miközben négyet szerzett.

A norvégok a 33. percben még 19-13-re vezettek, utána 20-szor volt eredményes a Győr, míg a sorozatban címvédő vendégek csak kilencszer.

A rendkívül izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő szombaton 18:20-tól rendezik Larvikban.