eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kylie Minogue ausztrál énekesnő fellép a brit könnyűzenei teljesítményeket elismerő BRIT Awards elnevezésű díjak átadási ünnepségén a londoni 02 Arénában 2024. március 2-án. Minogue Global Icon életműdíjban részesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Kylie Minogue is érkezik az idén 30 éves Szigetre

A világhírű ausztrál énekesnő a rendezvény nyitónapján, augusztus 7-én lesz a nagyszínpad fő fellépője. A rajongók nagyon örülhetnek, hiszen elég régen, idén egy évtizede tette utoljára tiszteletét hazánkban Kylie Minogue.

Az idén harminc éves Sziget Fesztiválon augusztus 7-én Kylie Minogue Grammy-díjas ausztrál énekesnő is fellép, ezt a szervezők a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán jelentették be - vette észre a 24.hu.

A színésznőként is ismert ausztrál énekesnő utoljára tíz éve, 2014-ben járt Magyarországon, a Kiss Me Once elnevezésű turnéja keretében.

Kylie Minogue a 80-as évek végén indította zenei karrierjét, világszerte 80 millió lemezt adott el, dalait már több mint 5 milliószor streamelték. Idén márciusban kapta meg második Grammy-díját Padam Padam című slágeréért. Korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Robbie Williams, Dua Lipa vagy Nick Cave.

„Nagyon jól alakulnak az elővételes jegyeladásaink, és örömteli, hogy ebben a magyar vásárlók állnak az élen. Az idei, immár 30. Sziget szlogenje új - Free to Be... –, de az általunk képviselt értékek, az elfogadás, a szeretet, az egymásra odafigyelés, a tolerancia változatlanok” – fogalmazott Kádár Tamás főszervező a Sziget Fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A nagyszínpadon Minogue után az augusztus 12-i zárónapig sorrendben Halsey, Liam Gallagher, Martin Garrix, Sam Smith és Fred again... lesz a headliner, azaz a fő fellépő. A fesztiválon a nagyszínpad korábbi idősávjaiban ad koncertet mások mellett Fisher, Stormzy, Louis Tomlinson, Janelle Monáe, Skrillex, valamint három magyar előadó: Azahriah (ő 8-án Halsey előtt zenél), Beton.Hofi és a Margaret Island.

Az alternatív zenei irányzatokat bemutató, második legnagyobb programhelyszín neve ezúttal Revolut Színpad lesz; többek között a Big Thief, a Fontaines D.C., Aurora, MO, a Crystal Fighters és Four Tet ad itt koncertet. Az elektronikus zenéknek helyet adó Bolt Party Arénában a világ legismertebb party brandjei, köztük az elrow, a Q-Dance, az Awakenings, a STMPD és a Rampage váltják egymást, a Colosseumban például Richie Hawtin és Sven Väth szolgáltatja a zenét.

Kádár Tamás hangsúlyozta: büszkék arra, hogy a társadalmi ügyek melletti kiállásuk elismeréseként idén a Sziget European Festival Awards-ban részesült a Take A Stand kategóriában.

„Igyekszünk tovább fokozni a vendégélményt, ezen a téren a Sziget tavaly visszaszerezte vezető pozícióját az európai fesztiválok sorában. A vendégblokkokban most már kizárólag öblítéses angolvécék vannak, a tavaly bevezetett jóárasított ételek választéka idén tovább nő, figyelünk arra, hogy 2023-hoz képest csökkenjenek az ételárak, az italárak pedig ne emelkedjenek” – sorolta Kádár Tamás.

A nagyszínpad előtti térről jobban lehet majd látni, mert középről eltűnik a magas torony. Tovább erősítik a környezeti fenntarthatóságot, kedvezményekkel segítik, hogy a sátorral érkezők ne hagyják ott a fesztivál végén a sátrakat a Szigeten, és a fesztivál ajándékboltjaiban vásárolható valamennyi textiltermék már organikus pamutból készül.

A biztonságosabb fesztiválozás érdekében bővítik az információs felületeket, a komfortérzet növelésére segítő zónákat alakítanak ki. A Sziget szolgáltatásai már a welcome zone-ban elérhetők lesznek, a ki- és bejutást digitális információs táblák teszik hatékonyabbá, a H-hídtól éjszakai buszjáratok indulnak.

Kardos József programigazgató arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az idei Szigetre 56 országból érkeznek fellépők. A kisebb zenei, valamint nem zenei programokra – akárcsak eddig – a kulturális és országok közötti sokszínűség lesz a jellemző.

„A nem zenei programokat idén három különböző zónába rendezzük, mert azt tapasztaltuk, hogy ezek egymást erősítik a kínálatunkban.

  • Az első ilyen az ArtFusion Field lesz,
  • a második zóna a PlayGround, amely a nappali aktivitásoké és a közösségépítő programoké,
  • a harmadik pedig a Future Grounds, amely a civileké, a társadalmi szervezeteké”

– mondta Kardos József.

Az ArtFusion Field része a Cirque du Sziget, ahol idén kijevi, francia, cseh, etióp, kanadai és spanyol produkciók is lesznek. Ebben a zónában lesz esténként a Nagy Utcaszínház (a francia Cie Gratte Ciel társulat nagy darus műsora), az ArtGarden, a színházi és tánchelyszín, a Vándor Vurstli és a Sétáló Utcaszínházak. A PlayGround zónában lehet majd sportolni, társasjátékozni és a tervek szerint óriáskivetítőn olimpiát nézni.

A programigazgató a kisebb zenei helyszínek közül szólt a The Buzzról, amely a korábbi Európa Színpad hagyományait viszi tovább, a dropYardról, amely a rap és a hip-hop helyszíne és idén beatbox világbajnokok is fellépnek, a világzenének helyszínt biztosító Global Village-ről (Bukahara, Flavia Coelho, Sidi Wacho, számos hazai fellépő), valamint a Buli Színpadról is, amelyen tribute- és popkoncertek lesznek.

A hagyományosan az egyik legnépszerűbb helyszínen, a Magic Mirror sátorban a stand-up comedy mellett idén is lesznek kulturális-társadalmi beszélgetések, a Queens Brunch Vienna drag queen-jei, esténként pedig két showműsor: Danny Beard és zenekara polgárpukkasztó fellépése, illetve az 1930-as évek berlini kabaréjából inspirálódó Klub Cabarett műsora várja a közönséget.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×