eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Orbánt faggatják ma Brüsszelben

Orbánt faggatják ma Brüsszelben

Az Európai Bizottság ma megvizsgálja a Közép-európai Egyetemet is érintő magyar felsőoktatási módosítást, majd délután Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal az Európai Parlament magyarországi helyzetről szervezett vitájában.

Egyebek mellett a felsőoktatást érintő magyar szabályozásról is tárgyal szerda délelőtt az Európai Bizottság, Frans Timmermans, a testület első alelnökének a vezetésével, majd a bizottság közzé is teszi a vitáról szóló jelentését - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője a testület keddi sajtótájékoztatóján.

A szóvivő újságírói kérdésre kitért arra is, hogy bár Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe utazik, sem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, sem Frans Timmermans a testület alelnöke nem tervezett találkozót a magyar kormányfővel.

Az Európai Parlament délután 3-kor kezdődő plenáris ülésén, a magyarországi helyzetről szóló napirendi pont keretében, amelyen a bizottságot várhatóan Frans Timmermans képviseli, Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal. Ezt követően a magyar kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatót tart.

Orbán Viktor az elmúlt években kormánya politikáját védve többször is felszólalt már az Európai Parlamentben. Így volt ez az alaptörvény, a médiatörvény, illetve a halálbüntetés esetleges visszaállítása ügyében is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×