eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

KKM: nincs magyar az isztambuli robbantás sérültjei között

A kedd reggeli isztambuli robbantással kapcsolatban a tartományi egyezségügyi igazgatóság megerősítette, hogy sem a sebesültek, sem az áldozatok között nem tudnak magyar állampolgárról - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Mint írták, egyes sajtóértesülések szerint 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, miután az egyik sebesült meghalt.

Ezek szerint a korábbi négy helyett öt civil és hét rendőr van az áldozatok között, továbbá 36 sebesültről lehet tudni, közülük három sérült állapota súlyos.

A sebesülteket az isztambuli Cerrahtepe, Haseki, Capa és Samatya kórházakban ápolják - áll a tárca közleményében.

Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadást hajtottak végre. Időközben négy embert őrizetbe vettek a hatóságok a merénylettel kapcsolatban.

Az MTI megkeresésére az isztambuli főkonzulátuson korábban azt mondták, hogy a legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint a halottak mind török állampolgárok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×