Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eltaláltak egy orosz helikoptert szíriai felkelők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy orosz helikopter Szíriában a török határ közelében, miután szíriai felkelők rakétával eltalálták - közölte egy szíriai emigráns ellenzéki szervezet.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet közlése szerint a helikopter Latakia tartományban, a szíriai kormányerők kezén lévő területen hajtott végre kényszerleszállást.

Egy szíriai lázadócsoport azt állította, hogy páncéltörő rakétával találták el a helikoptert. Erről videót is közzétettek az interneten, amelyen az is látszik, hogy a helikopter egy későbbi, második találat után fel is robban.

A helikopter kilövő felkelőcsoport a kormányerők ellen harcoló Szíriai Szabad Hadsereg (SZSZH) nevű koalíció része, amely korábban TOW típusú páncéltörő rakétákat kapott az Egyesült Államoktól.

A közlés szerint a helikoptert ugyanabban a térségben érte támadás, mint korábban a nap folyamán a Szu-24-es orosz vadászgépet, amelyet a török légierő F-16-os vadászgépe lőtt le.

Rámi Abderrahmán, a szíriai konfliktus fejleményeit az országban tartózkodó informátorok hálózatán keresztül követő OSDH igazgatója közölte, hogy a helikopter fedélzetén legalább tízen tartózkodtak, amikor a felkelők eltalálták azt, de mindannyiukat evakuálták a kényszerleszállás után, még mielőtt a második találat elpusztította volna a járművet.

Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem reagált a helikopter kilövéséről szóló hírekre.