eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kubai ellenzékiekkel találkozott Obama

Kubai ellenzékiek egy csoportjával találkozott pénteken Barack Obama amerikai elnök, és egyebek között arról beszélt, hogy el kell gondolkodni a szigetországgal szembeni amerikai politika felülvizsgálatán.

Obama Miami körzetében, egy adománygyűjtő rendezvényhez kapcsolódva találkozott a kubai ellenzék egyes képviselőivel, köztük Guillermo Farinasszal és Berta Solerrel.

A Fehér Ház közlése szerint az előre be nem jelentett találkozón az elnök egyebek között arról beszélt, hogy "változásokat kezd látni" Kubában. Hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak is ideje elgondolkodnia a szigetországra vonatkozó kapcsolatának felülvizsgálatán.

Washington több mint fél évszázada embargós politikát folytat Havannával szemben, ezért már az ENSZ is többször elítélte. Obama úgy fogalmazott, hogy az amerikai vezetésnek "kreatívnak és képzeletgazdagnak kell lennie", és nincs értelme azt állítani, hogy a hatvanas évek legelején kialakított politika ma is változatlan hatású.

Ez volt az első alkalom, hogy Obama felvette a közvetlen kapcsolatot a kubai ellenzékkel. Farinas történelminek nevezte a találkozót és elmondta, hogy Obama támogatásáról biztosította a szigetről elmenekültek közösségét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×