Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meghalt David Frost, a híres Watergate-interjúk készítője

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, illetve televíziós műsor vezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard Nixon amerikai elnökkel 1977-ben emlékezetes interjúkat készített.

A BBC vasárnapi bejelentése szerint Frost előző nap a Queen Elisabeth hajó fedélzetén szívroham következtében hunyt el. A hajón beszédet készült mondani.

A brit újságíró a Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre. Az interjúsorozatban a volt elnök bocsánatot kért a Watergate lehallgatási botrány miatt. A Richard Nixonnal 1977-ben készített beszélgetésekből 2008-ban Frost/Nixon címmel film készült. A film hatalmas nézettségét ért el.

Frost televíziós karrierje már cambridge-i egyetemista évei alatt elkezdődött. Vezetője volt a That Was The Week That Was politikai szatirikus műsornak, amelyet a BBC a hatvanas évek elején hatalmas sikerrel tűzött műsorra.

1964 és 2010 között minden brit kormányfőt, 1969 és 2008 között minden amerikai elnököt meginterjúvolt. De sikerült interjút készítenie a néhai iráni sahhal, Husszein volt jordániai királlyal, Golda Meir és Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökökkel.

Számos interjúalanya volt a showbiznisz, sőt a sport világából is. Interjút készített többek között a Beatles együttessel, Mick Jaggerrel, Orson Wellesszel, Tenessee Williamsszel, Muhammad Alival...

David Cameron brit miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét David Frost családjának. A világhírű újságírót barátjának nevezte, kiemelve, hogy "kíméletlen" riporter volt.