eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghalt David Frost, a híres Watergate-interjúk készítője

Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, illetve televíziós műsor vezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard Nixon amerikai elnökkel 1977-ben emlékezetes interjúkat készített.

A BBC vasárnapi bejelentése szerint Frost előző nap a Queen Elisabeth hajó fedélzetén szívroham következtében hunyt el. A hajón beszédet készült mondani.

A brit újságíró a Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre. Az interjúsorozatban a volt elnök bocsánatot kért a Watergate lehallgatási botrány miatt. A Richard Nixonnal 1977-ben készített beszélgetésekből 2008-ban Frost/Nixon címmel film készült. A film hatalmas nézettségét ért el.

Frost televíziós karrierje már cambridge-i egyetemista évei alatt elkezdődött. Vezetője volt a That Was The Week That Was politikai szatirikus műsornak, amelyet a BBC a hatvanas évek elején hatalmas sikerrel tűzött műsorra.

1964 és 2010 között minden brit kormányfőt, 1969 és 2008 között minden amerikai elnököt meginterjúvolt. De sikerült interjút készítenie a néhai iráni sahhal, Husszein volt jordániai királlyal, Golda Meir és Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökökkel.

Számos interjúalanya volt a showbiznisz, sőt a sport világából is. Interjút készített többek között a Beatles együttessel, Mick Jaggerrel, Orson Wellesszel, Tenessee Williamsszel, Muhammad Alival...

David Cameron brit miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét David Frost családjának. A világhírű újságírót barátjának nevezte, kiemelve, hogy "kíméletlen" riporter volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×