Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Holtan találtak két cseh turistát Egyiptomban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Holtan találtak két cseh turistát - anyát és lányát - kedden az egyiptomi Hurghada üdülőhelyen. Az apa kórházban van, állapota súlyos, de nem életveszélyes - közölte a cseh külügyminisztérium kedden.

Sajtóértesülések szerint a család ételmérgezést szenvedhetett, de hivatalosan ezt a feltevést sem az egyiptomi, sem a cseh hatóságok nem erősítették meg.

"Lehet, hogy ez áll a háttérben, de most még nem tudjuk. Az ügyet vizsgálják" - mondta Johana Grohová külügyminisztériumi szóvivő újságíróknak.

Pavel Kafka kairói cseh nagykövet a közszolgálati televízióval telefonon csak annyit közölt, hogy kapcsolatba léptek az egyiptomi hatóságokkal, illetve az ügyben érintett idegenforgalmi irodával, de egyelőre ők sem tudnak semmi konkrétumot, a vizsgálat még nem zárult le.

A közszolgálati televízió kapcsolatba lépett az érintettek rokonaival, akiktől megtudta, hogy a család az észak-morvaországi Karvinából a múlt héten utazott Hurghadába.

A rokonok azt állítják, hogy mindhárman már ez előző nap gyomorfájdalmakra panaszkodtak, amelyeket Csehországból hozott gyógyszerekkel próbáltak enyhíteni. Kedden reggel a férfi holtan találta feleségét és leányát, s segítséget kért a szálloda portásától. A férfi később maga is rosszul lett, s kórházba szállították, ahol gyomormosáson esett keresztül.

A cseh külügyminisztérium kimutatása szerint tavaly 385 cseh állampolgár halt meg külföldön.