Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Örök hűséget fogadott a hercegi pár - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Westminsteri apátságban örök hűséget fogadott egymásnak Vilmos herceg és Kate Middleton az évszázad esküvőjén. Cambridge hercege és hercegnője az esküvői fogadalom szövegének egy 1966-os változatot választott.

Vilmossal együtt utazott a Clarence House-ból - a herceg és édesapja, Károly trónörökös közös londoni rezidenciájáról - a vőlegény öccse és esküvői tanúja, Harry herceg is.

Vilmos az Ír Gárda vörös-fekete parancsnoki díszegyenruhájában érkezett az ősi londoni koronázó templomba, az útvonal mentén felsorakozott tízezrek üdvrivalgása közepette. Harry a királyi légierő díszegyenruháját öltötte magára a jeles esemény alkalmából.

A hercegi testvérpár a királyi család egyik különleges kialakítású, sötétbordó Bentley limuzinján hajtatott a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátsághoz, amely harangzúgással fogadta II. Erzsébet királynő két unokáját.

{{video:http://youtube.com/v/0io03XPU8O8}}


Harry megbízható udvari információforrások szerint nem felejtette otthon az esküvői gyűrűt, amelyet majd bátyja húz az ara, Catherine Middleton ujjára a házassági fogadalmak elhangzása után.

A Ladbrokes fogadóiroda a pénteki esküvő előtt komoly, 100/1 nyereményeséllyel kínált fogadási lehetőséget arra, hogy Harry herceg otthon felejti az esküvői gyűrűt.

Nem sokkal Vilmos és Harry után megérkezett a templomba - motoros rendőr felvezette fekete Jaguarral - Carole Middleton, a menyasszony édesanyja és James, Catherine öccse is.

A Middleton-család az igen patinás londoni Goring szállodában töltötte az esküvő előtti utolsó éjszakát.
A hotelből - édesapja, Michael Middleton oldalán - a ceremónia hivatalos kezdete előtt néhány perccel megérkezett az apátsághoz Catherine Middleton is, a királyi család által rendelkezésére bocsátott Rolls-Royce-szal.

A szálloda bejárata elé hevenyészett paravánt emeltek, így csak akkor vált ismertté az érkezés pillanatáig szigorú titokként kezelt esküvői ruha és a tervező kiléte, amikor Catherine a templom előtt kilépett a különleges járműből.

A trónörökösi ara az Alexander McQueen és Sarah Burton nevével fémjelzett divatház fátyollal és rövid uszállyal ellátott, elefántcsont-fehér színekben játszó alkotását viselte.

A menyasszonyt édesapja vezette az oltárhoz, ahol Vilmos és Harry várta őket. Catherine esküvői ruháját Vilmos is akkor látta először, amikor menyasszonya bevonult a templomba.