eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jó tudni! Mit nem vihetnek a hívők a pápalátogatásra?

XVI. Benedek pápa angliai és skóciai látogatásának közeledtével egyre bővül a zarándokok számára készült lista a tilos és a megengedett dolgokról: most már azt is tudatták velük, hogy a hangszereket és az alkoholt hagyják otthon.

A pápalátogatás hivatalos honlapján elérhető előírásokban arra buzdítják a hívőket, hogy vigyenek magukkal napvédőkrémet, zászlókat és összecsukható széket a glasgow-i, londoni és birminghami szabadtéri eseményekre, de hagyják otthon az alkoholt és a gyertyákat, mert ezek "veszélyt jelenthetnek".

Külön nem említették, de minden bizonnyal a tiltott zajkeltő hangszerek között szerepel a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon megismert vuvuzela.

XVI. Benedek szeptember 16. és 19. közötti látogatása az első pápai út II. János Pál 1982-es lelkipásztori útja óta, és a valaha volt első hivatalos pápai látogatás.

A négy nap alatt számos tüntetésre lehet számítani, többek közt világi csoportok részéről az út költségei miatt, de melegközösségek, valamint a katolikus egyházban kirobbant gyermekmolesztálási botrányok miatt tiltakozók is demonstrációt szervezhetnek a várakozások szerint.

Másik részről viszont az eseményekre ötmillió hívőt várnak. Csak a londoni Hyde Parkban tartandó misére 85 ezren érkezhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×