eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Portugáliában ötven embert menekítettek ki a lángoló erdőből

Portugáliában ötven embert menekítettek ki egy kis hegyvidéki faluból, ahol a rendkívüli meleg miatt három helyen is lángol az erdő. A mentőalakulatok elővigyázatosságból evakuálták a 43 felnőttet és 7 gyereket a Peneda-Geres nemzeti park körzetében lévő faluból.

A térségben 250 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, a három nagyobb tűzfészek már több mint 48 órája ég. Portugáliában gyakoriak az erdőtüzek nyáron. Idén mintegy tízezer tűzoltó és 56 repülőgép áll készen a bevetésre. A rendőrség bejelentette, hogy újabb 60 nyomozóval erősítik meg azt a csoportot, amely a tüzek keletkezésének okait vizsgálja. A polgári védelem gyanúja szerint ugyanis sok helyütt szándékos gyújtogatások történtek; eddig 12 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×