eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin

Virágvasárnapi mise a Szent Péter téren

Olajfaágak körmenetével vette kezdetét délelőtt a hagyományos virágvasárnapi mise a római Szent Péter téren, megnyitva ezzel a húsvétot megelőző nagyhetet. Ezt követően a misét XVI. Benedek pápa mutatta be, majd elmondta az Úrangyala imádságot.

Prédikációjában a katolikus egyházfő az iraki háború kitörésének közelgő ötödik évfordulójával, valamint Paulosz Faradzs Rahho iraki káld érsek elrablásával és halálával kapcsolatban felhívást intézett az iraki néphez, hogy emelje fel a fejét, és legyen saját életének újjáépítője.

"Elég volt a mészárlásokból, az erőszakból, a gyűlöletből Irakban. Legyen megbékélés, megbocsátás, igazság, tartsák tiszteletben a törzsek, etnikumok, vallási csoportok közötti együttélés szabályait" - hangsúlyozta a pápa, aki hétfőn a Vatikánban gyászmisét pontifikál a moszuli érsek emlékére.

A virágvasárnap a kereszténység számára az a nap, amelyen Krisztus néhány nappal halála, illetve feltámadása előtt bevonult Jeruzsálembe.

A vasárnapi szertartás egyben a római katolikus egyház éves Világifjúsági Napjának beharangozó ünnepe is volt. Az idei rendezvényt Sydneyben tartják július 15. és 20. között, amelyre a tervek szerint a pápa is ellátogat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×