eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nemzetközi vizsgálatot sürgetett a dalai láma

Nemzetközi vizsgálatot sürgetett a dalai láma az elmúlt napok tibeti tiltakozó megmozdulásainak elfojtása miatt. A tibetiek szellemi vezetője kulturális népirtásnak nevezte a történteket.

Az Indiában működő emigráns kormány adatai szerint az elmúlt napok erőszakos cselekményeinek 80 halálos áldozata és 72 sebesültje van. A kínai kormány 10 halottról számolt be.

Kínában több tartományra is átterjedtek a Tibetben kitört zavargások. A londoni székhelyű Nemzetközi Kampány Tibetért nevű szervezet arról számolt be, hogy Szecsuánban 7-en haltak meg, amikor a rendőrség a tömegbe lőtt. Egy másik civil csoport 13 halottról tud.

Szecsuán mellett Csinghajban és Kanszuban is zavargásokká fajultak a tüntetések.

Közben a tibeti erőszak beszüntetésére szólította fel a kínai hatóságokat a német kormány. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter erről telefonon beszélt kínai kollégájával.

Tibetben a 49 éve levert békés tüntetésre emlékezve, a kínai uralom ellen demonstrálnak napok óta.

A kínai hatóságok népi háborút hirdettek a tüntetők ellen, amelyek ismét összeesküvéssel vádolták a dalai láma híveit, akik - szerintük - zavargásokat szítottak a fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×