eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Nem lennék meglepve, ha itt gyermekeket öltek volna meg"

Elkerülhetetlen volt a Jersey szigetén működött nevelőintézet körül kirobbant botrány - vélekedett a Scotland Yard pedofilügyekkel foglalkozó volt vezető nyomozója, aki szerint a hatóságok egyszerűen nem akartak tudomást venni a kialakult helyzetről.

A brit rendőrség még február végén bukkant borzalmas gyilkosságok jeleire a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén. Azóta egyre több részlet derül ki a Haut de la Garenne nevű egykori intézetben történtekről.

Most megszólalt a Scotland Yard pedofilügyekre szakosodott volt vezető nyomozója, akit saját bevallása szerint egyáltalán nem lepett meg az országot sokkoló ügy.

"Jersey semmiben sem különbözik Nagy-Britannia más részeitől. Semmi más nem történik, mint az ország egészében az elmúlt 20 évben, azaz az emberek hirtelen rádöbbennek egy régóta létező problémára" - jelentette ki Bob McLachlan.

A volt rendőr tíz évig élt családjával Jersey szigetén, ahol közvetlenül azelőtt telepedett le, hogy távozott volna a Scotland Yard pedofil ügyekkel foglalkozó egységének éléről.

"A legfontosabb kérdés, amire ennek a nyomozásnak választ kell adnia, az az, hogy ki tette az intézetet a pedofilok paradicsomává" - vélte az egykori rendőr.

"Egyvalaki elkezdte, aki azt is biztosította, hogy olyanokat vegyenek fel, akik állandósították a bántalmazást" - tette hozzá Bob McLachlan, aki azt ugyan nem hiszi, hogy a sziget vezetői szándékosan eltitkolták volna az eseményeket, azt azonban állítja, hogy a nemtörődömség és a tudatlanság vezetett ide.

Amikor 2002-ben visszavonult, az egykori rendőr felajánlotta tapasztalatát a sziget Egészségügyi Minisztériumának, amely az első levélre egyáltalán nem válaszolt, majd a másodikra csak egy elutasító választ írt.

Közben a sziget rendőrsége a héten közölte: semmilyen egyértelmű bizonyítékot nem találtak arra, hogy gyerekeket gyilkoltak volna meg az otthonban.

"Én nem lennék meglepve, ha itt gyermekeket öltek volna meg. A gyerekek igenis belehalnak a bántalmazásba, de olyan is előfordul, hogy meggyilkolják őket, nehogy a nyilvánosság elé lépjenek" - tette hozzá a Scotland Yard volt nyomozója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×