eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"A két demokrata jelölt kinyírhatja egymást"

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben a keddi előválasztások rendkívül szoros eredményt hoztak: Hillary Clinton nyert Ohióban, Texasban és Rhode Islanden, míg Barack Obama Vermontban lett a győztes. Mong Attila, az InfoRádió Los Angelesben tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy akár júniusig is folytatódhat a küzdelem a demokrata elnökjelöltek között.

Drámai fordulatként értékelik Kaliforniában, hogy a nagy küzdőnek tartott Hillary Clinton győzni tudott a március 4-ei előválasztásokon, és négy államból hármat megnyert a demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben - mondta az InfoRádió Los Angelesben tartózkodó munkatársa.

Mong Attila kiemelte: az elmúlt héten már azt találgatták az amerikai kommentárokban, hogy ha az egyik államot, Ohiót vagy Texast elveszíti a volt First Lady, mikor jelenti be, hogy visszalép a versengéstől - ehhez képest mindkét nagy államban nyert.

A New York-i szenátor elmúlt hetekben indított negatív kampánya működött - mondta az InfoRádió tudósítója. Emlékeztetett arra a reklámra, amely azt bizonygatja, hogy Hillary Clinton felkészültebb az elnökségre, mint ellenfele. A kisfilmben egy nemzetbiztonsági szempontból fontos telefon fut be éjjel három órakor a Fehér Házba, egy erőteljes hang azt kérdezi a nézőktől, hogy vajon mit szeretnének, ki fogadja a hívást, egy tapasztalt politikus vagy egy nemzetbiztonsági, nemzetközi ügyekben járatlan elnök?

Mong Attila arról is beszámolt, hogy a két demokrata jelölt témái közel állnak egymáshoz, az fogja eldönteni a küzdelmüket, hogy melyikükről hiszik majd el inkább a szavazók, hogy képes legyőzni a republikánus jelöltet. Hozzátette: az utóbbi napokban, ahogy az említett reklám is bizonyítja, előtérbe került a kompetencia kérdése is, s ebben Hillary Clinton jár az élen.

Könnyen előfordulhat, hogy hónapokig, akár júniusig folytatódik a küzdelem a demokrata jelöltek között, aminek az az előnye, hogy előtérbe kerülnek azok a kérdések, amelyek a demokraták és a republikánusok közötti őszi választást is befolyásolják majd. Az elhúzódó küzdelemnek ugyanakkor megvan az a veszélye is, hogy a két demokrata jelölt "kinyírja egymást", és olyan támadásokat intéznek egymás ellen, amelyeket majd a republikánus stratégák, kampányguruk kihasználnak - tette hozzá az InfoRádió helyszínen tatózkódó munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×