eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Idejében figyelmeztettek a példátlan botrány veszélyére

Két évvel ezelőtt egy parlamenti bizottság figyelmeztette a brit kormányt, hogy súlyos hiányosságokat tapasztalt a közhivatalok adatkezelési gyakorlatában - jóval azelőtt, hogy tavaly októberben nyoma veszett 25 millió brit adófizető személyes adatainak.

A parlamenti képviselőkből álló bizottság 2005-ben Tony Blair akkori miniszterelnök számára készítette el jelentését, amelyben a kormányzati szféra adatkezelési gyakorlatát borzasztónak minősítette.

A két évvel ezelőtti jelentés szerint a várható problémák károsítják a kormányzat tekintélyét, és politikai következményekkel is járhatnak.

És valóban, a 25 millió adózó adatait tartalmazó cd-k eltűnése - amelyet sokan minden idők legnagyobb adatkezelési botrányának tartanak a szigetországban - sok bajt okozott Gordon Brown kabinetjének.

A botrány hátterét feltáró bizottság ki akarja deríteni, hogy a kormány miért nem fogadta meg a 2005-ös ajánlásokat. Ráadásul már egy 2002-es bizottság is hasonló megállapításokra jutott, és hatékonyabb óvintézkedéseket javasolt.

A szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében a bizottság megkérdőjelezi Alistair Darling kancelláriaminiszter állítását, hogy a cd-k eltűnése miatt csak az azokat egy futárszolgálattal elküldő tisztviselő hibáztatható.

A dokumentum szerint bajok vannak a közigazgatás hozzáállásával, ez tükröződött a tisztviselő hanyagságában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×