Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézze meg, mi sokkolta az ENSZ-főtitkárt!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Saját bevallása szerint sokkolta a múlt héten felrobbantott algíri ENSZ-képviselet romjainak látványa a világszervezet főtitkárát. A helyszínre látogató Ban Ki Mun szerint a terrorizmust semmi sem igazolhatja. Az egy héttel ezelőtt elkövetett merényletben a hivatalos adatok szerint 34 ember veszítette életét.

Sokkolta az ENSZ főtitkárát keddi algíri látogatásán a terrormerényletben múlt héten felrobbantott ENSZ-képviselet romjainak látványa. A menekültügyi és a fejlesztési szakosított szervezet helyi képviseletét magába foglaló épület elleni támadásban a világszervezet 17 alkalmazottja halt meg.

"A terrorizmust soha nem igazolhatja semmi. El kell ítélni az emberiség és a nemzetközi közösség nevében. Nagyon meg vagyok rendülve. Szeretném kifejezni mély részvétemet Algéria kormányának és népének, illetve az áldozatok családjainak és az ENSZ-alkalmazottaknak" - jelentette ki Ban Ki Mun.

A múlt keddi két pokolgépes merényletben a hivatalos adatok szerint 34, a kórházaktól származó információk szerint viszont 62-72 ember veszítette életét. Az ENSZ-irodák ellen elkövetett merényletben 17-en haltak meg: az áldozatok között 14 algériai, egy dán, egy Fülöp-szigeti és egy szenegáli állampolgár volt.

A másik pokolgépes merényletet az alkotmánybíróság épülete ellen hajtották végre. A kettős akciót az al-Kaida észak-afrikai szervezete vállalta magára.

Szemtanúk szerint a főtitkárt jelentős biztonsági kísérettel, konvojban szállították a helyszínre, az algériai főváros Hidra negyedébe, egynapos algíri látogatásán.