eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nézze meg, mi sokkolta az ENSZ-főtitkárt!

Saját bevallása szerint sokkolta a múlt héten felrobbantott algíri ENSZ-képviselet romjainak látványa a világszervezet főtitkárát. A helyszínre látogató Ban Ki Mun szerint a terrorizmust semmi sem igazolhatja. Az egy héttel ezelőtt elkövetett merényletben a hivatalos adatok szerint 34 ember veszítette életét.

Sokkolta az ENSZ főtitkárát keddi algíri látogatásán a terrormerényletben múlt héten felrobbantott ENSZ-képviselet romjainak látványa. A menekültügyi és a fejlesztési szakosított szervezet helyi képviseletét magába foglaló épület elleni támadásban a világszervezet 17 alkalmazottja halt meg.

"A terrorizmust soha nem igazolhatja semmi. El kell ítélni az emberiség és a nemzetközi közösség nevében. Nagyon meg vagyok rendülve. Szeretném kifejezni mély részvétemet Algéria kormányának és népének, illetve az áldozatok családjainak és az ENSZ-alkalmazottaknak" - jelentette ki Ban Ki Mun.

A múlt keddi két pokolgépes merényletben a hivatalos adatok szerint 34, a kórházaktól származó információk szerint viszont 62-72 ember veszítette életét. Az ENSZ-irodák ellen elkövetett merényletben 17-en haltak meg: az áldozatok között 14 algériai, egy dán, egy Fülöp-szigeti és egy szenegáli állampolgár volt.

A másik pokolgépes merényletet az alkotmánybíróság épülete ellen hajtották végre. A kettős akciót az al-Kaida észak-afrikai szervezete vállalta magára.

Szemtanúk szerint a főtitkárt jelentős biztonsági kísérettel, konvojban szállították a helyszínre, az algériai főváros Hidra negyedébe, egynapos algíri látogatásán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×