eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Súlyos gondok az "egészségügyi zászlóshajó" háza táján

Sorban állnak a mentőautók a brit egészségügyi rendszer büszkesége, a Norfolk és Norwich Egyetemi Kórház előtt. Az intézmény megtelt, ezért az orvosok sorra küldik haza a kevésbé súlyos állapotú betegeket, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezőknek.

A több mint ezerágyas norfolki kórházban már-már vészhelyzet van: életbe léptették azokat az intézkedéseket, amelyeket terrortámadás vagy egy vonatszerencsétlenség esetén alkalmaznának, annyi a beteg.

Az intézmény szóvivője elmondta: annyi beteget küldenek haza, amennyit csak tudnak, és arra kérték az orvosokat meg a nővéreket, hogy vállaljanak túlórákat.

A nő hozzátette: előfordult, hogy tíz mentőautó várt arra, hogy megfelelő számú ágyat tudjanak felszabadítani, így fogadhassák a betegeket.

"A kórház jelenleg tele van, és a sürgősségi osztályaink is elérték teljesítőképességük határát" - jelentette ki a szóvivő, majd hozzáfűzte: arra kérik a lakosságot, hogy, ha csak nem feltétlenül muszáj, ne jelentkezzenek az intézményben.

A kórházat 2001-ben nyitották meg, ez lett az egészségügyben az úgynevezett magánfinanszírozási kezdeményezés zászlóshajója.

A kezdeményezés lényege, hogy az állam bevonja a privát szférát a közfeladatok ellátásába, amelynek keretében vállalkozások építenek egészségügyi intézményeket.

2006-ban a brit állami számvevőszék már figyelmeztetett: gondok lehetnek a Norfolk és Norwich Egyetemi Kórház finanszírozásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×