eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Terrorveszély Prágában: akcióban egy pszichotronikus is

Terrortámadás veszélye miatt szerdától gépfegyveres katonák és páncélozott katonai járművek biztosítják a prágai repülőteret.

A cseh belügyminiszter az egyik kereskedelmi tévé esti hírműsorában elmondta, hogy több forrásból olyan információkhoz jutottak, amelyek szerint külföldiek véres akcióra készülnek Prágában.

Ivan Langer szerint a lehetséges támadás egyik helyszíne az ország legforgalmasabb légi kikötője, a prágai Ruzine repülőtér lehet.

A Mladá fronta Dnes című napilap szerint a belügyminisztériumban jelentkezett egy nő, aki elmondta, hogy pszichotronikával foglalkozik, és megérzései szerint rövidesen drámai események várhatók a cseh főváros repülőterén. (A pszichotronika az emberekben rejlő energia felhasználási módjait kutatja.)

Jan Subert, a csehországi Biztonsági Információs Szolgálata (BIS) szóvivője a lapokban elmondta, hogy bár ezt a bejelentést is komolyan vették, a fokozott biztonsági intézkedéseket ennél megbízhatóbb értesülések és elemzések alapján rendelték el.

A cseh fővárosban már hetek óta szó van a lehetséges terrorakcióról. Az elmúlt év végén bombariadó volt több zsidó- és más felekezeti iskolában.

A tűzszerészek ugyan nem találtak semmilyen gyanús tárgyat, ám ennek ellenére három napig szünetelt a létesítményekben a tanítás, mert a cseh belügyi szervek olyan értesüléseket szereztek, hogy arab terroristák véres merényletekre és túszejtésre készülnek azokban.

Ezeket a létesítményeket, valamint az óvárosi zsidó műemlékeket is szigorúan őrzik azóta.

Néhány napja megerősítették az egyik legfontosabb közlekedési csomópont, a Nuseli híd katonai védelmét. A lapok szerint a főváros egyik legforgalmasabb hídjának esetleges felrobbantása teljes káoszt okozna a városban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×