eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Német kirándulóhajóra lőtt a lengyel parti őrség

Több lövést adott le egy német kirándulóhajóra a lengyel parti őrség, miután a kapitány nem volt hajlandó ellenőrzés céljából befutni egy közeli lengyel kikötőbe. Az incidensről a német és a lengyel fél egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tett.

A kirándulóhajó Usedom-sziget közelében nemzetközi vizeken haladt, amikor három civil ruhás lengyel vámtisztviselő ellenőrizni akarta a fedélzeten árusított dohányárut és szeszesitalokat, hogy azok árában benne van-e a lengyel értéktöbbletadó.

A kapitány erre nem volt hajlandó és elutasította azt a követelést is, hogy a hajót egy lengyel kikötőbe irányítsa. Ehelyett visszaindult a mecklenburgi Heringsdorf felé.

Ekkor a lengyel parti őrség több lövést adott le a kirándulóhajóra, amely később sértetlenül visszatért Heringsdorfba.

Ott a német határőrség kihallgatta a három lengyel vámtisztviselőt, majd a közeli határátkelőhelyre kísérte őket. A hajótársaság eljárás indítását kérte a három lengyel vámos ellen, akik a cég szerint engedély nélkül tartózkodtak a fedélzeten.

Varsó szerint a hajó értéktöbbletadó mentesen kínált dohányárut és szeszesitalokat az utasoknak, amit a hajótársaság szóvivője cáfolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×