eur:
388.7
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kormányzati laptopokat loptak el Németországban

Berlin közelében ismeretlen tettesek behatoltak a Volkswagen és az Audi egyik központjába, ahol a kormánytagok által használt gépkocsik biztonsági adatait tartalmazó laptopok birtokába jutottak. A rendőrség szóvivője reményét fejezte ki, hogy a betörőket kizárólag a számítógépek érdekelték és nem akarják megzsarolni a hatóságokat.

A rendőrség attól tart, hogy a bűnözők a birtokukba jutott laptopokról kifürkészhetik a kancellár vagy más vezető politikusok gépkocsijának biztonsági berendezéseit, illetve ismereteket szerezhetnek arról is, hogy az egymáshoz kísértetiesen hasonlító szolgálati autók közül melyikben utazik a kormányfő.

A betörés ugyan a múlt hónapban történt, de eddig a nyomozás sikere érdekében igyekeztek bizalmasan kezelni az információkat.

A Berliner Morgenpost most mégis közölte a hírt, rámutatva arra, hogy a kormány biztonsági szolgálatának mindenképpen új intézkedéseket kell bevezetnie.

A lap szerint nem lehet kizárni, hogy a tettesek nem csupán közönséges bűnözök, akiket kizárólag a számítógépek csábítottak a betörésre, hanem terroristák, akik így jutottak rendkívül kényes információk birtokába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×