eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Izrael szerdán kezdi a kivonulást Libanonból

Izrael a tervek szerint szerdán kezdi átadni a Libanon területén elfoglalt állásokat a libanoni hadseregnek. A zsidó állam hadserege közölte: a csapatok kivonását - a tervek szerint - jövő keddre fejezik be.

Ezzel lezárulnak a Hezbollah síita fegyveres szervezet ellen július 12-én indított hadműveletek. A katonai vezetők hozzátették: kisebb izraeli egységek máris elhagyták Libanont.

Korábban a bejrúti kormány védelmi minisztere azt mondta, hogy 15 ezer katonát vezényelnek a héten a Lítáni-folyó északi partjának térségébe.

Eliász Murr hozzátette: várhatóan tíz nap múlva megérkeznek az első nemzetközi csapatok is Dél-Libanonba. Kisebb incidensektől eltekintve a Hezbollah libanoni síita szervezet és Izrael is tartja magát a hétfő reggel életbe lépett tűzszüneti megállapodáshoz.

Az izraeli katonák két esetben nyitottak tüzet a Hezbollah fegyvereseire, akik közül hatan meghaltak.

Hajnalban újabb rakétákat lőtt ki a Hezbollah, de a lövedékek nem a zsidó állam területén, hanem Libanon déli részén csapódtak be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×