eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szeméthegyek és patkánysereg Marseille-ben

Több mint kétezer tonna szemét gyűlt fel hétfőre Marseille utcáin, miután a szemetesautók sofőrjeinek sztrájkja miatt hetedik napja nem ürítik ki a kukákat. Vasárnap délután kisebb tűz ütött ki a kikötőváros piacterén, amely az elmúlt napokban szabályos szemétteleppé alakult. Az elviselhetetlen szag mellett a várost megszállták a patkányok is.

Egy hete nem ürítik a kukákat Franciaország egyik legnagyobb városában a szemetesek, akik munkáltatójuktól valódi tárgyalásokat követelnek. A városvezetés ugyanis a kukások előzetes megkérdezése nélkül szüntetné meg a vasárnapi szemétgyűjtést, ami elbocsátásokhoz vezethetne.

A városlakók ráadásul előszeretettel öntik a kukák tartalmát az utcák közepére, azt remélve, hogy így a városi szervek kénytelenek lesznek a kukások helyett azt összeszedni.

A legforgalmasabb környékeken a polgármesteri hivatal 17 tízköbméteres szeméttárolóval és két kamionnal próbál enyhíteni a 30 fokos hőségben komoly közegészségügyi problémával fenyegető helyzeten.

A hulladékkal teli utcákban a hajléktalanok száma is meggyarapodott, a kereskedők pedig már jelentős forgalomkiesésre panaszkodnak.

Marseille lakói 2003-ban már megtapasztalhattak egy kukássztrájkot, ami akkor öt hétig tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×