eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szexbotrány után sport: lemondásra szólították fel a kormány második emberét

Egyre duzzad a botrány Nagy-Britanniában John Prescott kormányfő-helyettes körül. A politikust többek között azzal vádolják, hogy úgy veszi fel évi 133 ezer fontos 51 millió forintos) fizetését, hogy tulajdonképpen nem lehet tudni, mi a pontos feladata. Ráadásul egy szemfüles fotós lefényképezte krokettezés közben, mialatt a nyaraló Tony Blair kormányfőt kellett volna helyettesítenie.

Pihenni utazott Tony Blair brit kormányfő, ami egyben azt is jelenti, hogy ezen a héten John Prescott helyettesíti őt. A korábban szexbotrányba keveredett miniszterelnök-helyettest ugyanakkor folyamatosan támadják, többek között azért, mert nem világos munkaköre.

Ráadásul egy lesifotós lefényképezte a politikust, amikor a gyeplabda angol változatát, a krokettet űzte, ahelyett, hogy feladatának megfelelve, helyettesítette volna Tony Blairt.

A Munkáspárti - így John Prescott párttársának számító - Kennedy bárónő például egyenesen hiteltelennek nevezte a politikust. "Minden egyes alkalommal, amikor megszólal, az embereknek rögtön eszükbe jutnak a közismert, újságokban is megjelent fényképek" - fogalmazott a brit felsőház tagja, aki szerint ideje lenne John Prescott lemondásának.

Geoff Mulgan, a miniszterelnöki hivatal volt politikai vezetője szerint az a valódi probléma, hogy tulajdonképpen senki sem tudja, mi is a kormányfő-helyettes valódi feladata.

A hónap elején Tony Blair átszervezte kormányát. John Prescott ekkor vesztette el a kabineten belül konkrét feladatait, ugyanakkor miniszterelnök-helyettesi posztját és az azzal járók fizetést valamint kedvezményeket megtarthatta, ami komoly feszültséget kelt a munkáspárti aktivistákban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×