eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elnök legkínosabb ajándéka

Mit ajándékoznak karácsonyra helyettesének, ha ön lenne az Egyesült Államok elnöke? Bármit is, tartsa titokban. Bush vagyonbevallásának ugyanis ez az egyik legkínosabb pontja.

Egy függőággyal lepte meg Cheney alelnököt tavaly karácsonykor az Egyesült Államok elnöke. Bush 338 dollárt, azaz csaknem 70 ezer forintot költött az ajándékra, míg Cheney egy 400 dolláros távcsővel ajándékozta meg főnökét. Talán azért, hogy az elnök ezen keresztül megtalálja az amerikaiaknak azt az apró, mintegy 30 százaléknyi közösségét, akik még támogatják munkáját.

Se szeri se száma azoknak az ajándékoknak, amelyet az elnök és helyettese kap az Egyesült Államok polgáraitól. Vagyonbevallásukon azonban csak azokat kell feltüntetniük, amelyek legalább 305 dollárt érnek.

Az Egyesült Államok Játékkártyagyára például 900 dollár értékben ajándékozott két pakli römikártyát az elnöknek.

Cheney fegyvereket is kapott, persze csak addig, míg egy vadászat alkalmával meg nem lőtte egyik társát tavaly.

A Bush által közölt vagyonbevallás szerint feleségével 7 és 20 millió dollárnyi vagyon tulajdonosai, míg helyettesének vagyona csaknem 95 millió dollár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×