Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét Bush lesz az amerikai elnök?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lehet, hogy egy harmadik amerikai elnökkel is \"megajándékozza\" a világot a Bush család? Az Egyesült Államok jelenlegi első embere, George W. Bush szerint öccséből, Jebből jó elnök válna, így megkérte, induljon a választásokon. Az ötletet az idősebb Bush is támogatja.

Jeb Bush jelenleg második - és a törvények szerint az utolsó - ciklusát tölti Florida republikánus kormányzójaként, és úgy tűnik, munkájával az állam lakóinak többsége elégedett. Míg bátyjáról már csak az amerikaiak egyharmada gondolja úgy, hogy jól vezeti az országot, addig Jeb Bush teljesítményével a floridai szavazók 55 százaléka elégedett - írja az AP.

A kormányzó már többször is kijelentette: nem indul 2008-ban az elnöki székért, ez azonban nem tartja vissza családját attól, hogy arra ösztönözzék, valamikor később induljon el elnökjelöltként.

Előny, vagy hátrány a név?

"Szeretném Jebet elnökjelöltként látni valamikor a jövőben, de fogalmam sincs, hogy ez szerepel-e a tervei között, vagy sem" - mondta George W. Bush floridai újságíróknak, megjegyezve, hogy véleménye szerint nagyszerű elnök lenne öccséből.

Bár a Bush név most akár hátrányos is lehet az amerikai belpolitikában, azt is jelenti, hogy Jeb Bushnak bőven van ideje eldönteni, mit tegyen. Egy ilyen vezetéknévvel ugyanis az utolsó pillanatban is beszállhat az elnökjelöltségért folyó versenybe, nem úgy, mint a hasonló családi politikai múlttal nem rendelkező jelöltek.