eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hatoldalú tárgyalás kezdődik Iránról

Az iráni atomtervekről egyeztetnek Londonban Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, valamint az Egyesült Államok, Oroszország és Kína képviselői - jelenti az InfoRádió londoni tudósítója.

A diplomaták megpróbálnak közös álláspontot kialakítani a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsának az iráni nukleáris programmal foglalkozó bécsi ülésére.

A zárt ajtók mögötti tárgyaláson várhatóan a kormányzótanács rendkívüli ülésének időpontjáról is döntenek.

A három európai ország a múlt héten javasolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vigye az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé az iráni atomprogram ügyét. A javaslatot Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter is támogatta, Kína még nem foglalt egyértelműen állást.

Az Egyesült Államok "szükség esetén" a katonai beavatkozástól sem riadna vissza, a többi nagyhatalom azonban ezt ellenzi.

Irán hajlandó a tárgyalások folytatására, de elutasítja a Biztonsági Tanács beavatkozását a vitába.

Teherán egyúttal az olajárak drasztikus emelésével is megfenyegette a nyugati országokat, ha azok megtorló intézkedéseket vezetnek be.

Irán vezetői szerint az országnak joga van a nukleáris technológia kifejlesztéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×