eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Izraeli biztonsági övezet Gázában

Biztonsági övezetet létesít Izrael a Gázai övezet északi részén, hogy elejét vegye az onnan kiinduló, izraeli célpontok elleni palesztin rakétatámadásoknak.

Az izraeli rádió szerint Ariel Saron miniszterelnök hagyta jóvá a hadsereg tervét, amelyet akkor kezdenek el megvalósítani, ha az időjárási viszonyok kedvezőre fordulnak.

A tervek szerint a biztonsági övezetbe palesztinok nem mehetnének be. A terület azokra az egykori zsidó telepekre terjed ki, amelyeket a hadsereg lerombolt a Gázai övezet kiürítésekor.

Izrael a hét közepén megtorlást helyezett kilátásba a palesztinok ellen, ha nem szüntetik be a rakétatámadásokat az izraeli területek ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×