eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vihar söpör végig Közép-Európán

Németországban komoly anyagi károkat okozott a viharos időjárás és fennakadások voltak a közlekedésben is. Körülbelül százezer háztartásban néhány órán át szünetelt az áramszolgáltatás. A széllökések sebessége helyenként meghaladta a 150 kilométer/órát.

Ausztria több tartományában az erős szél és az elmúlt napok havazása miatt lavinaveszély van. Bécsen az esti órákban heves vihar söpört végig.

Csehországban két ember halt meg az ítéletidő miatt. Pénteken országszerte fennakadások voltak a közlekedésben. Délben lezárták a prágai Hradzsint, mert a lehulló cserepek veszélyeztették a látogatókat.

Szlovákiában fokozott készültséget rendeltek el a Magas-Tátrában a vihar miatt. A térségben tavaly novemberben 12 ezer hektáron két és fél millió köbméter fa pusztult el egy nagyobb viharban.

Közben az Egyesült Államok déli részén is a rendkívüli hideg okoz gondot. Eddig 4 ember halt meg, 700 ezer lakás és üzlet pedig áram nélkül maradt. Észak- és Dél-Carolina, valamint Georgia államban a csapadék ráfagyott a fákra, amelyek sok helyen a vezetékekre dőltek. A szakemberek szerint a károkat csak több nap alatt lehet elhárítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×