eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Esélyegyenlőség-javító intézkedések Franciaországban

Esélyegyenlőség-javító intézkedéseket jelentett be a francia kormányfő. A rendelkezések célja, hogy javuljon a külvárosokban élő fiatalok helyzete.

Dominique de Villepin 2006-ot az esélyegyenlőség évének nyilvánította. Közölte: az új törvényjavaslat januárra készül el; részeként megalakul az esélyegyenlőségi és szociális kohéziós ügynökség. Ez a szervezet kezeli az integrációs és a várospolitikára szánt kormányzati forrásokat.

A szakképzésben résztvevők alsó korhatárát a kormány 16-ról 14 évre csökkenti, biztosítva a középiskolába való visszatérést azoknak, akik korábban abbahagyták a tanulást.

Az iskolából való hiányzások csökkentésére Dominique de Villepin "felelősségi szerződés" aláírását javasolja a szülőknek. A javaslat szerint a családi támogatás megvonható lesz majd a szülőktől, ha a gyermekek sokat hiányoznak az iskolából.

A munkahelyi diszkrimináció ellen 25 ezer euróig terjedő pénzbírságot vezetnek be. A vállalatok, szórakozóhelyek, ingatlanügynökségek által gyakorolt negatív megkülönböztetést meglepetésszerű akciókkal kívánják leleplezni.

A külvárosi negyedekben befektető vállalatok ezentúl a társasági adó 50 százalékát igényelhetik vissza.

Julien Dray, az ellenzéki Szocialista Párt szóvivője a kormány esélyegyenlőségi csomagtervét "látszatintézkedéseknek" nevezte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×