eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Aggódó ügyfelek várakoznak a bezárt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet kiskunhalasi fiókja előtt. 2012. június 1-jén kelt határozatában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) visszavonta a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte az intézmény végelszámolását, mert a takarékszövetkezet elveszítette tőkéjét, sőt szavatoló tőkéje negatívvá vált.
Nyitókép: Pozsgai Ákos

Vádemelés: a Questorba töltötték a soltvadkerti betétesek pénzét

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal fejezte be a soltvadkerti takarékszövetkezettel, valamint a Quaestor cégcsoporttal kapcsolatos nyomozást. A takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forintnyi vagyoni hátrány érte.

Az NNI hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vagyongazdálkodása miatt - olvasható a police.hu oldalon.

A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között olyan, értékpapír-vásárlására vonatkozó szerződéseket kötött a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel, amelyek valódi célja más volt.

Az átutalt pénzekkel a Quaestor cégcsoport működését, illetve a takarékszövetkezet egyik vezetője fiának cégét, a Fantázia-Agrofa Kft.-t finanszírozták.

Az NNI a bizonyítékokat beszerezte, kihallgatta a tanúkat, az átutalások háttéranyagait lefoglalta és igazságügyi szakértő bevonásával igazolta a befektetések fiktív voltát - közölték.

A nyomozás megállapította, hogy a takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forint nagyságú vagyoni hátrány érte.

A takarékszövetkezet két vezetőjét hűtlen kezelés tetteseként, egyikük hozzátartozóját, valamint a Quaestor cégcsoport két vezetőjét bűnsegédjeként vonták felelősségre gyanúsítottként.

A nyomozást az NNI befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×