eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Van is jelentkező a Telenor helyére?

Van is jelentkező a Telenor helyére?

Ha kivonulna a norvég távközlési cég, akár az állam is felvásárolhatja magyarországi érdekeltségeit - mondta a Portfolio elemzője. Nagy Viktor beszélt a háttérről.

Sajtóértesülések szerint több dél-európai országból kivonulna a Telenor, egyes feltételezések szerint akár Magyarországról is. A társaságnak összesen 170 millió előfizetője van, így a középső és déli országok súlya nem jelentős a vállalat egészét tekintve - közölte a Portfolio elemzője.

Nagy Viktor szerint már hónapok óta lehet olvasni a cég kivonulási szándékáról, és rendre ennek cáfolatáról is.

Eddig a bolgár, szerb és a montenegrói piaci kivonulás került szóba.

Ez összesen 6 millió előfizetőt érintene, a térségben ráadásul csökken a Telenor piaci részesedése.

A Portfolio elemzője az állami érdeklődéssel összefüggésben elmondta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon nemrég említette, hogy a 2018-as parlamenti választások után újra napirendre kerülhet az állami mobilszolgáltató létrehozása. Ez Nagy Viktor szerint

jelentheti egy már piacon lévő szolgáltató, akár a Telenor magyarországi érdekeltségének megvásárlását is.

A Telenor folyamatosan működik és egyelőre sem az sem az magyar cég, sem a norvég cégközpont sem mondott semmilyen információkat az ügyben, a társaság zavartalanul jön ki az újdonságaival. Az elmúlt hónapok működése alapján ráadásul egyfajta fordulat is látszik a magyarországi működésben, a vállalat profitabilitása tovább javult, az ügyfélszámokban is látszik a növekedés. A Telenor tehát azon dolgozik, hogy megerősítse második pozícióját és egyre közelebb kerüljön a piacvezető Telekomhoz.

A Telenor az InfoRádió kérdésére azt válaszolta, hogy a név nélküli találgatásokat nem kommentálja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×