eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kegyelmet kapott a kebab

Foszfát adalékok a kebabban - zöld utat kapott a Bizottság javaslata.

A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot - olvasható az Európai Parlament honlapján.

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (úgynevezett di-, tri-, és polifoszfátokat, amelyek jelzése E 338-452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban.

A Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazta a plenáris ülés.

A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×