eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A csodavaluta bedőlését jósolják a nagyágyúk

Az idei év legjobb befektetései között voltak a kriptovaluták, ám az egyik legnagyobb befektetési bank, a Morgan Stanley elemzője szerint nem tart már sokáig a szárnyalás.

A Bitcoin ugyan a kriptovaluták legismertebb darabja, de hiába kapták meg a kirakati szerepet, ez nem nyűgözi le az egyik legnagyobb Wall Street-i bankszakértőjét. A Morgan Stanley elemzője, James Faucette arról beszélt, hogy miközben a spekulánsok közül egyre többen találják meg az ilyen eszközöket, ezek valós fizetési funkciót alig látnak el - írta az mfor.hu.

Ostorozta az elemző a fizetőeszköz kiskereskedelmi jelenlétének a hiánya mellett a magasabb költségeket és a lassú tranzakciókat is. Ráadásul az érintettek sem tesznek különösebben azért, hogy változzon a helyzet, és inkább élvezik a spekulációs hullám áremelkedését.

A kriptovaluta 250 százalékkal drágult a mögöttünk hagyott 12 hónap alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×