eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ismét tízmilliárdokat osztott szét a kormány

Ismét tízmilliárdokat osztott szét a kormány

A legújabb Magyar Közlönyben több határozatban több tíz milliárdot osztott szét a kormány. Jutott belőle színházak és városházák felújításra, a határon túli egyházak támogatására, de rendelőintézetre és kéményseprésre is.

A Napi.hu cikke szerint a következő célokra juttat a kormány forrást:

  • A kéményseprés költségét az önkormányzatok viselik, a kormány most 1 milliárd 47 millió forintot juttat erre a célra a katasztrófavédelem költségvetéséből.
  • A határon túli támogatások között nagyobb tétel az Erdélyi Református Egyházkerület beruházásainak és eszközbeszerzésének a támogatása, négy tételben összesen 7,9 milliárd forinttal. A Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség 900 milliót, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara pedig 440 millió forinthoz jut, míg a Szabadkai Püspökség részesedése 760 millió forint. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,5 milliárd forinttal támogathatja a diaszpóra ingatlan beruházásait és eszköz beszerzéseit. A Kárpátaljai Református Egyházkerület szintén ingatlan beruházásra és eszközbeszerzésre, több tételben mintegy 1 milliárd forinthoz jut. 
  • A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 3,778 milliárd forintból építhet új szakrendelőt a Maglódi úton.
  • A kecskeméti városháza felújításához a kormány idén 1,9 milliárd, jövőre pedig 3,3 milliárd forintot juttat.
  • Felújítják a veszprémi Petőfi Színházat, jövőre 4 milliárd, míg 2019-ben 4,55 milliárd forintból. A debreceni Csokonai Színház felújítására 252 millió forintot irányzott elő a kormány.
  • Nyíregyháza a Sóstó fejlesztési programhoz egy 4 csillagos szálloda felépítésére kap 2,892 milliárd forintot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×