Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább terjeszkedne a határokon túl a magyar piacvezető

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tavalyihoz hasonlóan idén is eléri a 10 milliárd forintos nettó árbevételt a Jánosik és Társai Kft. Az év végi gyorsmérleg szerint az eredményesség meghaladja a 200 millió forintot, ami csaknem megegyezik az előző évivel. Így összességében sikeres esztendőt zárhat a vállalat – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

A vállalat 2016-ra tovább növelte lefedettségét az országban: nemzeti parkokban, benzinkutaknál, fővárosi és több megyei épület felújításoknál nyertek pályázatokat. Szlovákiai takarítási megbízatásukkal - a több mint 25 éve működő cég történetében először - kiléptek az ország határain túlra, nemzetközi céggé váltak.

A vállalkozás egyes ágazatai megőrizték országos piacvezető pozíciójukat, mások pedig változatlanul számon tartott piaci tényezők maradtak.

A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma idén megközelítette a 6 milliárd forintot, ami mintegy 18 százalékkal haladja meg a tavalyi bevételt. Az építőipar 2016-ban mérsékeltebben teljesítő ágazat volt, bevétele elérte a 2 milliárd forintot. Az építőipari kapacitások kihasználása érdekében saját beruházásokba kezdtek. Miskolcon például 49 lakásos lakóparkot építenek.

Az őrzés-védelmi ágazat 650 milliós bevétele 30 százalékos fejlődést jelent. Az üzemeltetés- karbantartás ágazat az 500 milliós forgalmával szintén jól teljesítette az idei tervét. A külterület-gondozás 250 milliós bevétele pedig 20 százalékos növekedést jelent.

 A cég alkalmazotti létszáma jelentősen emelkedett az előző évihez képest. Év végére már csaknem 1500 saját alkalmazottnak adnak biztos megélhetést.

Munkájuk eredményét nagy részben visszaforgatják a vállalkozásba. Idén is úgy tervezik, hogy az adózás előtti eredmény 20 százalékát fizetik csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig tovább fejlesztik a céget.

Minőségi munkájuk elismeréseként több díjat is nyertek ebben az évben. Elnyerték a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját, az Architizer A+ Awards díjat a galyatetői kilátó teljes felújításáért. Ugyancsak idei sikerként könyvelhették el a MagyarBrands díjat, a kiváló üzleti márka kategóriában.

2017-ben arra számítanak, hogy tovább fejlődik a takarító ágazat. Az építőipari ágazatban fellendülésre kalkulálnak, de folytatják a saját beruházásokat is. Így a Jánosik Kft. bevétele eléri majd a 11 milliárd forintot. Szeretnének tovább terjeszkedni a határokon túl is – számolt be terveikről Jánosik Lajos.