Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megkezdődött a Duna House részvények értékesítése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megkezdődött hétfőn a Duna House Holding részvényeinek nyilvános értékesítése, a papírokat 4250 forintos maximum áron lehet jegyezni. A sikeres értékesítést követően indulhat a Duna House-részvények tőzsdei kereskedése.

A jegyzési időszak november 20-ig tart. A részvények a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban jegyezhetők - emlékeztetett az ingatlanközvetítő társaság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A nyilvános részvényjegyzéssel párhuzamosan zártkörű értékesítés is zajlik intézményi befektetők részére.

A jegyzési időszak lezárását követő két munkanapon belül határozzák meg a végleges részvényárat. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ezen az áron vehetik meg a papírokat a nyilvános jegyzésben résztvevő magánszemélyek, illetve gazdálkodó szervezetek.

A Duna House az összesen 3 millió 60 ezer részvényéből legfeljebb 1 millió darabot tervez értékesíteni, ami opciósan további 100 ezer darabbal növelhető. A nyilvános értékesítésen minimum 180 ezer darabot adnak el, de a zárt körben felajánlott 820 ezer részvényből 600 ezer átcsoportosítható nyilvános értékesítésre, amennyiben akkora lesz a kereslet.

Az értékesítésből minimum 765 millió forint folyhat be, a maximum árral számolva, és a 100 ezer darab opciós részvényt is beleszámítva 4,675 milliárd forint a felső határ. A befolyó összeg egy részét tőkeemelésre fordítja a társaság, illetve a regionális terjeszkedést, akvizíciókat finanszírozna belőle.

A Duna House-csoport 2014. évi árbevétele 2,4 milliárd forint volt, az adózott eredménye pedig meghaladta a 700 millió forintot. A közvetített ingatlanügyletek száma több mint 11 ezer, a kihelyezett hitel összege 18 milliárd forint, míg az értékesített lakástakarékpénztári szerződések értéke 5 milliárd forint volt.