eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A mobilszolgáltatók mielőbb tárgyalnának az NMHH-val

Mindhárom hazai szolgáltató nyitott az együttműködésre, és a tárgyalások megkezdését sürgeti, miután kiderült: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új alapokra kívánja helyezni az együttműködést a mobilszolgáltatókkal, és nem hosszabbítja meg automatikusan a frekvenciahasználatukat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményben jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a frekvenciahasználati jogosultságok eddig automatikus meghosszabbításának gyakorlatát. A hatóság új alapokon nyugvó együttműködésről írt, ami Nagy Viktor, a Portfolio.hu elemzője szerint első ránézésre akár jó is lehet a három magyar szolgáltató számára. Mint kifejtette, első ránézésre pozitív, hogy az NMHH hosszú távú stratégiai együttműködésben gondolkodik a szolgáltatókkal, de a frekvenciahasználat automatikus meghosszabbításának eltörlése akár negatív is lehet, megdrágíthatja a frekvenciákat a szolgáltatók számára.

A hatóság szolgáltatókkal kötött szerződései között akad, amelyik jövő év októberében jár le, viszont van 2016-ig és 2019-ig szóló megállapodás is.

A három hazai szolgáltató írásban reagált a felvetésekre.

Az InfoRádió kérdésére a Telenor Magyarország azt válaszolta, hogy örül a kilátásba helyezett stratégiai együttműködésnek, ám kíváncsi a részletekre, így a mielőbbi tárgyalásokat szorgalmazza. Megjegyzi: a társaság szerint a frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítása lenne a legjobb megoldás az ügyfelek számára.

A Magyar Telekom is bízik az együttműködésben, és a fejlesztésekre hivatkozva azt írja: alapvető fontosságú a lejáró frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítása és harmonizálása.

A Vodafone Magyarország írásos nyilatkozatában úgy fogalmazott: nyitott a hatósággal való együttműködésre, és bízik az egyenlő elbánásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×