eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Változatlanul szeretjük a jégkérmet

Jelentősen nőtt a családi dobozos jégkrémek forgalma a tavalyihoz képest: a GfK Hungária piackutató adatai szerint az idén a második negyedévben ötödével több ilyen jégkrémet vettek a magyarok, mint az előző év azonos időszakában.

Jól indult a 2012-es szezon a jégkrém-gyártók és -forgalmazók számára, mivel már májusban és júniusban is voltak olyan hosszú, forró időszakok, amelyek a vásárlókat a termék fokozott vásárlására késztették.

Kárai Anita, a GfK Hungária szakértője szerint a 2012 áprilisától júniusáig tartó időszakban minden harmadik háztartás vásárolt dobozos jégkrémet, alkalmanként átlagosan két dobozzal, nagyjából havi egy alkalommal.

A GfK összesítése szerint az olcsóbb és a drágább termékek is jobban fogynak, és továbbra is három fő értékesítési csatornája van a dobozos jégkrémeknek: a mennyiség több mint harmada a diszkontokban fogy, másik 31 százaléka a hipermarketekben, míg negyede a szupermarketekben.

A csokoládé és a vanília továbbra is a legkedveltebb ízek, de a gyártók újításainak köszönhetően a különböző mixek is egyre népszerűbbek - írja közleményében a GfK, hozzátéve: a júliusban és augusztus első hetében tapasztalható meleg miatt valószínűsíthető, hogy a főszezon is jól alakul, és tovább nő a dobozos jégkrémek eladása.

Július elején a nagyobb áruházláncok is arról számoltak be az MTI-nek, hogy jelentős többletet mutatott a jégkrémek forgalma. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója akkor elmondta: üzleteikben a jégkrémeknél jelentős, 35-40 százalékos forgalmi többletet regisztráltak, bár tavalyhoz képest visszafogottabb a kereslet; a vevők főként az olcsóbb pálcás és a családi kiszerelésű fajtákat keresték.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője ugyancsak arról számolt be, hogy nőtt a pálcás jégkrémek eladása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×