eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Varga Mihály: Nem lehetetlen tíz év alatt egymillió munkahelyet teremteni

A bürokrácia mérséklését ígérte a Fidesz alelnöke a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának rendezvényén. Varga Mihály szerint egy reális euró-forgatókönyv felállításával növekedési pályára állítható a magyar gazdaság.

A munkahelyteremtés az egyik alapja a gazdaság dinamizálásának - mondta a Fidesz alelnöke a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának rendezvényén. Varga Mihály hozzátette: 10 év alatt nem lehetetlen elérni, hogy egy millióval több legyen a munkavállaló.

Magyarországon jelenleg 3,7 millió dolgozó van, míg az ugyancsak 10 milliós Csehországban 4,8 millió felett van ez a szám.

A fideszes gazdaságpolitikus szerint egy pozitív spirál megindításával kilábalhat a magyar gazdaság a mostani recessziós állapotból. Varga Mihály úgy fogalmazott: egy reális euró-forgatókönyv felállításával biztos horgonyt tudnak biztosítani a vállalkozásoknak, ami a tervezhetőséget, a stabilitást jelképezi, ez pedig pozitív folyamatokat gerjeszthet, csökkenhet a kamatláb és emiatt a költségvetés terhei is, ami mérsékli a hiányt és további plusz forrásokat szabadít fel. A forgatókönyv pedig jórészt adó- és járulékcsökkentésből, munkahelyteremtésből, gazdaságfejlesztésből, az uniós források hatékonyabb felhasználásából áll.

A fideszes gazdaságpolitikus hozzátette: most nehéz euró-céldátumot megjelölni, de szerinte 2015 előtt a jelenlegi helyzet ismeretében nem lehetséges a csatlakozás az euróövezethez. Ahhoz viszont, hogy Magyarország csatlakozni tudjon, komoly és tartós növekedést kell felmutatni, amelynek a munkahelyteremtés, illetve a foglalkoztatás-bővítés az alapja.

Kérdésekre válaszolva az alelnök azt ígérte, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, akkor mérséklik a bürokratikus terheket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×