Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Varga Mihály: Nem lehetetlen tíz év alatt egymillió munkahelyet teremteni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A bürokrácia mérséklését ígérte a Fidesz alelnöke a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának rendezvényén. Varga Mihály szerint egy reális euró-forgatókönyv felállításával növekedési pályára állítható a magyar gazdaság.

A munkahelyteremtés az egyik alapja a gazdaság dinamizálásának - mondta a Fidesz alelnöke a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának rendezvényén. Varga Mihály hozzátette: 10 év alatt nem lehetetlen elérni, hogy egy millióval több legyen a munkavállaló.

Magyarországon jelenleg 3,7 millió dolgozó van, míg az ugyancsak 10 milliós Csehországban 4,8 millió felett van ez a szám.

A fideszes gazdaságpolitikus szerint egy pozitív spirál megindításával kilábalhat a magyar gazdaság a mostani recessziós állapotból. Varga Mihály úgy fogalmazott: egy reális euró-forgatókönyv felállításával biztos horgonyt tudnak biztosítani a vállalkozásoknak, ami a tervezhetőséget, a stabilitást jelképezi, ez pedig pozitív folyamatokat gerjeszthet, csökkenhet a kamatláb és emiatt a költségvetés terhei is, ami mérsékli a hiányt és további plusz forrásokat szabadít fel. A forgatókönyv pedig jórészt adó- és járulékcsökkentésből, munkahelyteremtésből, gazdaságfejlesztésből, az uniós források hatékonyabb felhasználásából áll.

A fideszes gazdaságpolitikus hozzátette: most nehéz euró-céldátumot megjelölni, de szerinte 2015 előtt a jelenlegi helyzet ismeretében nem lehetséges a csatlakozás az euróövezethez. Ahhoz viszont, hogy Magyarország csatlakozni tudjon, komoly és tartós növekedést kell felmutatni, amelynek a munkahelyteremtés, illetve a foglalkoztatás-bővítés az alapja.

Kérdésekre válaszolva az alelnök azt ígérte, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, akkor mérséklik a bürokratikus terheket.