eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Brutális profitnövekedés előtt állhat a Richter és az EGIS

Jövő hét első felében jelent mindkét magyar tőzsdei gyógyszergyártó, azEgistől és a Richtertől is nagyon komoly profitnövekedést várnak az elemzők - írja a portfolio.hu.

Több kisebb cég tette közzé idei második negyedéves gyorsjelentését eddig, ám a jövő héten már tényleg felpörög a szezon, hiszen az Egis és a Richter "személyében" két blue chip publikálja a számait - számol be a portfolio.hu.

A kisebbik gyógyszergyártó már deklarálta, hogy 2009. augusztus 5-én, a magyar piac zárása után teszi közzé a gyorsjelentését, és bár a Richter továbbra sem árulja el előre a befektetőknek, hogy mikor jelent, a piaci pletykák és a múltbéli tapasztalatok is arra utalnak, hogy nem lesz nagy időbeli távolság a két társaság jelentése között.

Nagy profitnövekedés jöhet

A portfolio.hu a gyorsjelentések közeledtével újra összegyűjtötte az elemzők becsléseit, melyek alapján úgy tűnik, hogy mindkét cég szemet gyönyörködtető növekedésről számol majd be.

A Richter esetében a konszolidált nettó profit duplázódhat, ami ugyan részben az alacsony bázisnak köszönhető, de ha számba vesszük, hogy bevétel szintjén is 18%-os lehet az expanzió, akkor tényleg nincs oka a részvényeseknek panaszra. A nagyobbik gyógyszercég nem konszolidált teljesítményére már csak két elemző adott becslést.

Az Egis esetében még mindig a kevésbé releváns nem konszolidált számokat követi a legtöbb szakértő, itt 11%-ot csökkenhet a nettó profit, ám az üzemi eredmény konszolidált és nem konszolidált szinten is 70%-os növekedést mutathat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×