eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Wallis: kiemelkedő év után köszön le a vezérigazgató

Kiemelkedően eredményes év után megválik a Wallis Zrt. vezérigazgatói posztjától Gansperger Gyula, helyét 2007. szeptember 1-jétől Müllner Zsolt veszi át. Gansperger Gyula az InfoRádióban elmondta: sikeres cégcsoportot ad át utódjának, akinek a munkáját igazgatósági tagként segíti majd, és elképzelhető, hogy a vagyonkezelési területen további feladatot vállal.

Kimagasló eredmény ért el a Wallis-csoport 2006-ban. A cégcsoport minden eleme nagyon nyereséges volt: az ingatlancsoport több mint 4 milliárd forintos, a Wallis Zrt. és a közvetlen hatáskörében működő cégek majdnem 2 milliárd forintos, a Graboplast Rt. pedig több mint egymilliárd forintos profitot realizált - közölte Gansperger Gyula.

"Nagyon jó üzleti évet zártunk" - jelentette ki a vezérigazgató.

A tervekről Gansperger Gyula elmondta, hogy további növekedést és jelentős profitot várnak a meglévő cégektől 2007-ben is.

Az új területeken, az információtechnológiában és a környezetvédelemben, is profitnövekedést vár a cégvezetés.

Itt akvizíciókat is tervezünk - fűzte hozzá a vezérigazgató. Hozzátette: az esetleges külföldi terjeszkedésről még nem született döntés, ez a következő egy év feladata lesz.

Gansperger Gyula közölte: egyelőre nem gondolkoznak a cég tőzsdei bevezetésén, mert - mint fogalmazott - nem kívánják a profitot megosztani a tőzsdei befektetőkkel.

A vezérigazgató, aki négy éve dolgozik a Wallis Zrt.-nél, posztját pedig 2006 januárja óta tölti be, elmondta, hogy a tulajdonossal közösen úgy döntöttek, augusztus 31-én leköszön posztjáról. Helyét Müllner Zsolt veszi át.

Gansperger Gyula közölte azt is, hogy továbbra is igazgatósági tag marad. Elképzelése szerint elsősorban vagyonkezeléssel kapcsolatos munkát szeretne végezni a csoporton belüli új területeken.

Egyelőre még folyik a belső egyeztetés ezzel kapcsolatban - tette hozzá a vezérigazgató.

Arra a kérdésre, hogy miért köszön le a posztjáról, azt mondta: a Wallis Zrt.-ben, a leányvállalatok nagy önállósága miatt, most elsősorban tranzakció-centrikus és stratégiai vagyonkezelési munkát kell folytatni, nem az eddigi időszakot jellemző "napi rendrakást, napi átalakítást".

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×