eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megadóztathatják a céges ingatlanokat is

Ismét előtérbe került az adórendszer egyszerűsítése, valamint átalakítása. Veres János pénzügyminiszter a napokban azt nyilatkozta, hogy a vállalkozókra vonatkozó jogszabályok jelentősen egyszerűsödhetnek. A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke szerint az élőmunka terheinek csökkentésére szükség van, és ez együtt járhat az adójogszabályok egyszerűsödésével is.

Ismét előtérbe került az adórendszer egyszerűsítése, valamint átalakítása. Veres János pénzügyminiszter a napokban azt nyilatkozta, hogy a vállalkozókra vonatkozó jogszabályok jelentősen egyszerűsödhetnek.

Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta: az élőmunka terhének csökkentésére szükség van, és ez együtt járhat az adójogszabályok egyszerűsödésével is.

A versenyképességi kerekasztal adószekciójának a feladata, hogy a kormány asztalára tegyen egy javaslatcsomagot az adórendszer átalakítására - mondta Zara László, aki ennek a csoportnak a vezetője.

A vagyoni adókat növelné, az élőmunka terheit csökkentené

A szakember szerint a vagyoni és forgalmi típusú adóterhek, mint az áfa, vagy az ingatlanadó növelhetők lennének. Az utóbbiról már régóta beszélnek, a pénzügyminiszter pedig  határozottan kiállt mellette.

Zara László szerint viszont még arról sincs döntés, hogy mely körben vezetnék be ezt az adót, mert a szakemberek többsége nemcsak a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanokra, hanem a céges ingatlanokra is kiterjesztenék.

Nagyon sok magánvagyonként funkcionáló ingatlan nem a magánszemély, hanem a vállalkozás tulajdonában van. Ezért sem lehet megkerülni, hogy csak a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanokat adóztassák - mondta.

A szakember szerint Magyarországon az élőmunka terhei magasak. Zara László szerint itt van mód egyszerűsítésre, például a kisebb járulékokat, mint a munkavállalói, munkaadói, innovációs, kulturális járulék, vagy a szakképzési hozzájárulás meg lehet szüntetni, mert nem rengetné meg a költségvetést.

Zara László azt mondta: javaslatcsomagjuk legkésőbb szeptemberig elkészül, és ebből néhány elem már a 2008-as költségvetésbe is bekerülhet, de a jelentősebb átalakítások inkább 2009-ben várhatók.

Hanganyag és szöveg: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×