eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több mint hét százalékkal csökkentek a reálbérek

7,2 százalékkal csökkentek a reálkeresetek az év első két hónapjában 2007 januárjához és februárjához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezető-helyettese.

Januárban és februárban a bruttó átlagkeresetek 9,2 százalékkal emelkedtek a versenyszférában dolgozóknál, a költségvetési szférában az emelkedés mértéke 3,9 százalék - mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezető-helyettese.

Grábics Ágnes hozzátette: az év első két hónapjában a reálkeresetek 7,2 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

A nettó keresetek átlagosan, országos szinten fél százalékkal haladták meg a 2007 januárjában és februárjában regisztráltakat - közölte a KSH munkatársa.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagosan bruttó 187.900 forintot, ezen belül a vállalkozásban dolgozók 163.500 forintot keresnek - fűzte hozzá Grábics Ágnes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×