eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyurcsány: 2010-2014 között lehet euró

A miniszterelnök szerint Magyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót. Gyurcsány Ferenc egy budapesti konferencián megfontolandónak tartja egy kormánytól független költségvetési hivatal felállítását.

Három vagy hét éven belül vezetheti be az eurót Magyarország - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.

A kormányfő szerint a konveregenciaprogram teljesítése után, megállapodáson alapuló jövedelem és fejlesztéspolitika kidolgozását követően vezetheti be Magyarország az eurót.

A miniszterelnök úgy vélte: a költségvetés szigorúbb ellenőrzése érdekében érdemes megfontolni egy kormánytól független költségvetési hivatal felállítását, más javaslatokban megfogalmazott költségvetési tanács helyett.

A jegybankelnök által tézisekben megfogalmazott, kisebb létszámú Monetáris Tanácsra vonatkozó javaslatra nyitott a kormány - közölte Gyurcsány Ferenc.

A konferencia kapcsán a Magyar Nemzeti Bank elnöke kifejtette: egy Magyarország méretű országban a Monetáris Tanács optimális létszáma 5-7 tagú, szemben a jelenlegi 13 fővel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×